top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMindfulness Greece

Mindfulness στην εταιρεία σας; Ο σωστός τρόπος για να το κάνετε.

Έγινε ενημέρωση: 2 Φεβ 2022



Στα ραντεβού που κάνουμε με εταιρείες, που επιθυμούν να προσφέρουν την εφαρμογή μας ή κάποιο πρόγραμμα mindfulness ,όπως το Mindfulness at Work ή το Flow στο προσωπικό τους, συνήθως ακούμε το εξής:


"Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες! Η ηγεσία μας και το προσωπικό μας είναι όλοι εξαντλημένοι. Θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων μας."


Το Mindfulness είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να αλλάξει η κουλτούρα μιας εταιρείας σε μια πιο υγιή και ουσιαστική προσέγγιση της εργασίας.


Μετά την παρουσίαση των πρωτοποριακών υπηρεσιών της εφαρμογής μας και των υποστηρικτών webinars, τις περισσότερες φορές παίρνουμε την απάντηση:


"Ωραία όλα αυτά, αλλά σε μία ώρα τι μπορείτε να κάνετε;"...


Κι έτσι, ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.


Οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει χρόνος, για να κάνουν μια ουσιαστική παύση από τον εξαντλητικό αυτό ρυθμό.


Το να εργαζόμαστε, όμως, σε ένα στρεσογόνο και εξαντλητικό περιβάλλον, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση, μείωση της ικανοποίησης από την εργασία, αλλά και σε έλλειψη αυτοπεποίθησης.


Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι βιώνουν ψυχική και σωματική εξάντληση.

Έρευνες δείχνουν ανησυχητικά ποσοστά, που συνδέονται με το stress.


Για παράδειγμα, στον χρηματοπιστωτικό τομέα έως και το 64% των εργαζομένων -συμπεριλαμβανομένων των στελεχών- αναφέρουν συμπτώματα εξάντλησης.


Η υπερσύνδεση και ο γρήγορος ρυθμός ζωής, μας αναγκάζουν να αποσυνδεόμαστε όλο και περισσότερο από τον εαυτό μας.


Όταν είστε σε μια συνάντηση, έχετε παρατηρήσει πόσοι ασχολούνται με το κινητό τους κάτω από το τραπέζι ή του ρίχνουν κλεφτές ματιές, για να δουν τι μηνύματα έχουν ή κοιτάνε το ρολόι τους, γιατί ανυπομονούν να τελειώσει η συνάντηση;


Όταν συνδεόμαστε με τους άλλους μέσα από αυτόν τον τρόπο, στην ουσία είμαστε αποσυνδεδεμένοι.

Βρισκόμαστε στον αυτόματο πιλότο.


Μόνο όταν βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο, έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε πιο καθαρά και να αναγνωρίζουμε τα πράγματα που δημιουργούν χάος.


Μερικές φορές, αυτά βρίσκονται στο περιβάλλον μας (π.χ. πολλές μη χρήσιμες συναντήσεις, περιττές αναθέσεις) και μερικές φορές, υπάρχουν πράγματα μέσα μας (τάση για υπερανάλυση, τοξικές σκέψεις, δυσφορικά συναισθήματα κ.λπ.).



Τι λένε οι έρευνες;


H εκπαίδευση στο mindfulness είναι όλο και πιο συχνή στον εργασιακό χώρο, επειδή υπάρχουν χιλιάδες μελέτες στον τομέα των νευροεπιστημών, που σχετίζονται με τη βελτίωση της υγείας και την απόδοση.


Μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνουν ότι το Mindfulness είναι χρήσιμο στις επιχειρήσεις, γιατί:


1. μειώνει τις απουσίες,


2. βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες (μνήμη, συγκέντρωση, ικανότητα μάθησης),


3. αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων,

4. ενισχύει τη σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου,


5. βελτιώνει την εργασιακή ικανοποίηση.



Σύμφωνα με έρευνες του Institute of Mindful Leadership:


1. Το 93% των ηγετών αναφέρουν ότι η εκπαίδευση στο mindfulness τους βοήθησε να δημιουργήσουν έναν χώρο για καινοτομία.


2. Σχεδόν το 70% ανέφερε ότι τους βοήθησε να σκέφτονται περισσότερο στρατηγικά.



Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Washington διαπίστωσε ότι:


1. Οι επαγγελματίες ΗR που εκπαιδεύτηκαν στο mindfulness για 8 εβδομάδες, μπορούσαν να επικεντρωθούν καλύτερα και η μνήμη τους βελτιώθηκε.


Τράπεζες όπως η Barclays, Citigroup, Goldman Sachs, Lloyds Banking Group, JPMorgan προσφέρουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να συμμετέχουν σε εκπαιδεύσεις mindfulness.

Καθώς οι μειώσεις προσωπικού, ο μεγαλύτερος φόρτος εργασίας και οι περισσότερες ώρες δουλειάς είναι πλέον συχνά φαινόμενα, το mindfulness είναι απαραίτητο για την ανθεκτικότητα των εργαζομένων, τη βελτίωση της προσοχής, την ηρεμία του νευρικού συστήματος.



Κατέβασε την Εφαρμογή μας από το Google Play ή το App Store και ξεκίνησε Δωρεάν με τις πρώτες ασκήσεις Mindfulness!


Mindfulness Greece App



Κάνε εγγραφή εδώ για να λαμβάνεις το Newsletter στο email σου!

Mindfulness Greece Newsletter

116 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Οι εποχές σου

bottom of page
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications