top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMindfulness Greece

Φοβάσαι την απάντηση;

Έγινε ενημέρωση: 2 Φεβ 2022

Η επιτυχία στη ζωή μπορεί να μετρηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει τον τρόπο, που τον εξυπηρετεί καλύτερα την κάθε περίοδο της ζωής του.

Όμως, ίσως η πιο σημαντική μέτρηση επιτυχίας στη ζωή καθορίζεται από την απάντηση, που δίνουμε στον εαυτό μας στην παρακάτω ερώτηση:




Τι ακριβώς νιώθω τώρα; Τι λέει ο μονόλογος ή ο διάλογος στο μυαλό μου αυτήν τη στιγμή;






Κάνε αυτήν την ερώτηση:

α. αμέσως μόλις ξυπνήσεις το πρωί, β. λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος το βράδυ,

γιατί αυτές οι 2 στιγμές μέσα στην ημέρα είναι ίσως οι μόνες στιγμές, στις οποίες μένουμε πραγματικά μόνοι με το μυαλό μας. Αν για πολύ καιρό η απάντηση περιλαμβάνει άγχος, ταραχή, απογοήτευση, θυμό, απελπισία ή λύπη, τότε καμία άλλη εξωτερική "επιτυχία" στη ζωή μας δεν θα μπορέσει να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.



Επιτυχία στη ζωή είναι να μπορούμε να μείνουμε μόνοι με το μυαλό μας και να νιώθουμε ηρεμία, πληρότητα, ασφάλεια και ισορροπία.



Γιατί το μυαλό μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί μας, όπου και αν πάμε. Είναι ο μοναδικός σύντροφος που θα έχεις στη ζωή σου, αυτός που θα καθορίσει την ποιότητά της.


Ναι δε λέμε, ωραία είναι και όλη αυτή η ισχυρή τεχνολογία που έχουμε: υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ίντερνετ.

Και όσο τα έχουμε αυτά, κερδίζουν την προσοχή μας και έτσι, κάνουμε το μυαλό μας στην άκρη... Δεν το χρειαζόμαστε και τόσο πολύ πια.

Έχουμε τόσα ωραία φανταχτερά πράγματα να περάσουμε το χρόνο μας μαζί τους.

Είμαστε ενημερωμένοι και έχουμε πρόσβαση σε όλη αυτήν την απίστευτη και ενδιαφέρουσα πληροφορία και τα νέα!

Είμαστε "busy" συνεχώς και "τρέχουμε". Θέλουμε να τα προλάβουμε όλα. Κάποια στιγμή όμως, η πραγματική ζωή θα μας χτυπήσει την πόρτα...

Αρρώστια, πόνος, χωρισμός, ατύχημα ή θρήνος και τότε, το Google και το Facebook δε θα μπορούν να κάνουν και πολλά.

Εκεί, θα είμαστε μόνοι. Μπορεί να έχουμε αγαπημένους ανθρώπους γύρω μας ή και κάποιον γιατρό, θεραπευτή ή ψυχίατρο, αλλά ουσιαστικά θα πρέπει να το περάσουμε μόνοι μας όλο αυτό...

Και τότε, θα συναντήσουμε πάλι τον παλιό μας σύντροφο.

Ξαφνικά, θα πρέπει να περάσεις μαζί του 24 ώρες κάθε μέρα... Να σου μιλάει συνεχώς, να σε πηγαίνει σε όποια σκέψη θέλει, να είναι ανήσυχος, φοβισμένος και σε πανικό.

Και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις ούτε να τον ελέγξεις, γιατί δεν την έμαθες ποτέ αυτήν τη δεξιότητα. Ναι, είναι δεξιότητα και καλλιεργείται.

Και η ζωή σου θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς στην πραγματική δυσκολία που θα περνάς, θα προστίθεται και όλο το βάρος του μυαλού σου, που θα βρίσκεται εκτός ελέγχου και σε πλήρη διάσπαση. Το μυαλό μας είναι το ισχυρότερο εργαλείο στον κόσμο..., όταν έχουμε τον έλεγχο του.

Το μυαλό μας είναι μια μηχανή συνήθειας. Δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Γι' αυτό, πρέπει να το εκπαιδεύουμε κάθε μέρα και από λίγο στη συγκέντρωση, την προσοχή και την ηρεμία, ώστε να γίνει ο ισχυρότερος σύντροφος που θα έχουμε κάθε στιγμή διαθέσιμο μέσα στο κεφάλι μας.

Πάρε τον έλεγχο του μυαλού σου, κάνε το focus εκεί που πραγματικά θέλεις και δες τη ζωή σου να αλλάζει δραστικά προς το θετικό.


Κατέβασε την Εφαρμογή μας από το Google Play ή το App Store και ξεκίνησε Δωρεάν με τις πρώτες ασκήσεις Mindfulness!


Mindfulness Greece App



Κάνε εγγραφή εδώ για να λαμβάνεις το Newsletter στο email σου!

Mindfulness Greece Newsletter


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Οι εποχές σου

bottom of page
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications