top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMindfulness Greece

Άλλαξε το μέλλον σου σήμερα!

Έγινε ενημέρωση: 2 Φεβ 2022


Άλλαξε το μέλλον σου με το Mindfulness

Χθες, σου ζητήσαμε να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν και να δεις κάποιες στιγμές της ζωής σου υπό το πρίσμα του σημερινού εαυτού σου.


Λάβαμε αρκετά email με ευχαριστίες, με απορίες, με ερωτήσεις, με αναζήτηση, με κούραση από όλο αυτό το τρέξιμο που έχουμε όλοι στη ζωή μας.


Γι' αυτό, σήμερα θα θέλαμε να σου μιλήσουμε για κάτι πολύ σημαντικό,

που οι νευροεπιστημονικές έρευνες πλέον αποδεικνύουν:


Έχεις τη δύναμη να αλλάξεις το μέλλον σου.


Αυτό δεν είναι κάποιο μεταφυσικό, new age θεώρημα, καθώς δεν μας αφορά καθόλου αυτό το κομμάτι ούτε είναι το θέμα συζήτησης του παρόντος email.


Ούτε είναι positive talk, για να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα.


Είναι αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα.


Μπορείς να αλλάξεις το μέλλον σου, γιατί μπορείς να αλλάξεις τη δομή του εγκεφάλου σου.


Αυτό στηρίζεται σε μια μεγάλη ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων στον τομέα των νευροεπιστημών.


Η ανακάλυψη αυτή είναι:


η πλαστικότητα του εγκεφάλου μας.

(Η πλαστικότητα βγαίνει από το εύπλαστο, όχι το πλαστικό) 🙂


Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας είναι εύπλαστος καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας.


Με απλά λόγια, ο εγκέφαλός μας από τις δισεκατομμύρια συνάψεις που έχει, επιλέγει να χρησιμοποιεί αυτές, στις οποίες βάζουμε την προσοχή μας.


Είναι ο λόγος που μιλάμε πολύ συχνά για τον αυτόματο πιλότο του μυαλού μας στην εφαρμογή μας και για το πόσο σημαντικό είναι να βγαίνουμε από αυτόν, ώστε να έχουμε εμείς τον έλεγχο του μυαλού μας και να μην αφήνουμε το μυαλό μας να μας ελέγχει, μέσα από μοτίβα ή εμπειρίες του παρελθόντος.


Το Mindfulness θεωρείται, πλέον, ευρέως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που έχουμε, για να αλλάξουμε το μέλλον μας.


Μέσα από την παρατήρηση και την πρακτική, βλέπουμε και μαθαίνουμε τα μοτίβα που χρησιμοποιεί και 'κουβαλάει' ο εγκέφαλός μας από το παρελθόν.


Μέσα από αυτήν την εστίαση της προσοχής μας, μπορούμε να οδηγήσουμε τον εγκέφαλό μας σε πιο υγιή μονοπάτια.


Και μέσα από τη συνεχή πρακτική, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα νευρωνικά μονοπάτια πιο υγιή, πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά για εμάς.


Μια από τις μεγαλύτερες έρευνες πάνω στο Mindfulness, που έγινε από το Massachusetts General Hospital (MGH), έδειξε ότι η άσκηση στο Mindfulness για 8 εβδομάδες μπορεί να αλλάξει τη δομή του εγκεφάλου!

(Γι' αυτό στην εφαρμογή μας έχουμε Καθημερινό Πρόγραμμα 60 ημερών στο 1ο Επίπεδο των Διαλογισμών μας)


«Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την πλαστικότητα του εγκεφάλου και πώς, ασκώντας τον διαλογισμό, μπορούμε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην αλλαγή του εγκεφάλου και να αυξήσουμε την ευημερία και την ποιότητα ζωής μας.»


Λέει η Britta Hölzel, PhD, συγγραφέας και ερευνήτρια στο MGH και στο Πανεπιστήμιο Giessen στη Γερμανία.




Τώρα που γνωρίζεις ότι έχεις τη δύναμη να επιλέξεις το μέλλον που επιθυμείς, χρειάζεται να πάρεις μια συνειδητή απόφαση στο παρόν.


Σήμερα.


Η απόφασή αυτή είναι να δοκιμάσεις έναν καινούργιο τρόπο ζωής, που μέσα στην τρέλα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, θα μπορεί να σε κρατάει υγιή, ήρεμο και ευτυχισμένο.


Οι άνθρωποι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους εξωγενείς στρεσογόνους παράγοντες (οικονομικές δυσκολίες, ασθένειες, απαιτήσεις, δυσκολίες στις σχέσεις μας κ.λπ.).


Αυτοί πάντα θα υπάρχουν.


Έχουμε, όμως, τη δύναμη να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε και δρούμε σε όλα τα παραπάνω και έτσι, να επιλέξουμε τη στάση και τις συμπεριφορές αυτές που μας είναι πιο χρήσιμες, αποδοτικές και βοηθητικές για τη ζωή μας, αντί να αφεθούμε στον αυτόματο πιλότο.


Αυτό το μέλλον επιθυμούμε για εσένα και αν το Mindfulness είναι κάτι που πιστεύεις ότι είναι για εσένα, τότε αφέσου για λίγο σε ένα πιο Mindful μέλλον...


----

🌅

✔️Ξυπνάς με ηρεμία και με όρεξη για την καινούργια ημέρα.​


✔️Παραμένεις στο κρεβάτι για λίγο και δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να βρει το κέντρο του και να ετοιμαστεί για τις απαιτήσεις της ημέρας.


✔️Σηκώνεσαι με χαμόγελο.


✔️Παρόλο που μπορεί να έχεις μόνο 5' στη διάθεσή σου, μπορείς να απολαύσεις τη μυρωδιά και τη γεύση του καφέ με ηρεμία.​


✔️Ταυτόχρονα, σκέφτεσαι κάποια πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τη ζωή και χαμογελάς.


✔️Ξεκινάς την ημέρα σου και η τρέλα των δρόμων ή του μετρό είναι για εσένα μια θαυμάσια ευκαιρία να διαλογιστείς με τους ήχους γύρω σου.


✔️Φτάνεις στη δουλειά σου με καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και όρεξη να ολοκληρώσεις τις δουλειές, που έχεις προγραμματίσει για σήμερα.


✔️Καθώς οι γύρω σου τρέχουν τρελαμένοι και ταυτόχρονα περηφανεύονται για τις ικανότητές τους στο multitasking, εσύ εστιάζεις όλη σου την προσοχή και ενέργεια σε ένα task τη φορά.​


✔️Όταν η πίεση και το στρες χτυπάνε κόκκινο, πηγαίνεις για 10' σε ένα ήσυχο χώρο και κάνεις ένα διαλογισμό σώματος (body scan). Η ενέργειά σου και η συγκέντρωσή σου επιστρέφουν.


✔️Οι δουλειές σου τελειώνουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.


✔️Παρευρίσκεσαι σε μια επαγγελματική συνάντηση και η πρακτική σου στην mindful ακοή σού δίνει τη δυνατότητα να είσαι εστιασμένος σε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, κατανοώντας ακριβώς τι χρειάζεται να κάνεις.


✔️Σε καλούν επειγόντως στο τηλέφωνο να μιλήσεις με έναν πελάτη, που ωρύεται για ένα λάθος που έγινε. Συζητάς μαζί του χωρίς να περάσει μέσα σου η ένταση και η αρνητικότητα.


✔️Γυρνάς σπίτι και αφιερώνεις χρόνο στα χόμπι σου ή την οικογένειά σου. Είσαι εκεί, παρόν. Το μυαλό σου δεν ταξιδεύει στο τι έγινε στη δουλειά ή στο τι πρέπει να γίνει αύριο.


✔️Ο σύντροφός σου είναι ταραγμένος αλλά εσύ μπορείς να 'ακούσεις' πίσω από τα λόγια του, γιατί κατανοείς τι συμβαίνει στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή. Γνωρίζεις ακριβώς τι συμβαίνει χάρη στη δική σου πρακτική στο Mindfulness.


✔️Ετοιμάζεις δείπνο με ηρεμία, απολαμβάνοντας τη διαδικασία.


✔️Κάθε μπουκιά είναι μοναδική, είναι μια εμπειρία.


✔️Ξαπλώνεις στο κρεβάτι και κάνεις μια μικρή αναδρομή της ημέρας που πέρασε.


✔️Χαμογελάς και νιώθεις την ηρεμία σε όλο σου το σώμα.


✔️Κοιμάσαι γαλήνια.

💤💭

​----


Η απόφαση για την αλλαγή στη ζωή μας γίνεται μόνο όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι μέσα μας.


Όταν δεν αντέχουμε άλλο το κόστος που πληρώνουμε, για μια καθημερινότητα που δεν έχουμε επιλέξει συνειδητά.


​Θα προσπαθήσουμε να σου δίνουμε πάντα πολλά και διαφορετικά εργαλεία, πολλά από αυτά δωρεάν, που θα σε βοηθήσουν για μια πιο ήρεμη και υγιή ζωή.


Θα είναι μεγάλη η χαρά μας, αν κάποια από αυτά σου φανούν χρήσιμα.


Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Application μας Mindfulness Greece το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς για την αλλαγή του μυαλού σου.


Συνέχισε με το Καθημερινό Πρόγραμμα Διαλογισμών.

🧘🏼


Με εκτίμηση,


Mindfulness Greece



Κατέβασε την Εφαρμογή μας από το Google Play ή το App Store και ξεκίνησε Δωρεάν με τις πρώτες ασκήσεις Mindfulness!


Mindfulness Greece App


Κάνε εγγραφή εδώ για να λαμβάνεις το Newsletter στο email σου!

Mindfulness Greece Newsletter

156 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications