top of page
  • Εικόνα συγγραφέαMindfulness Greece

Ο 3ος στη σχέση

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαρ 2022



Mindfuness Greece Ο τρίτος στη σχέση


Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς ερωτεύεσαι; 💞 Σκέψου για λίγο πώς ξεκινάς μια σχέση... Πέφτεις με τα μούτρα; Δίνεσαι ολοκληρωτικά από την αρχή; Με επιφυλακτικότητα μέχρι να νιώσεις σιγουριά; 🤔 Όπως και να το κάνεις, το πώς ερωτευόμαστε είναι ο τρόπος που προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Ανάγκες που πιστεύουμε ότι θα μας τις φροντίσει ο άλλος άνθρωπος... αυτός ο ιδανικός άνθρωπος! Και αυτό το συναίσθημα είναι υπέροχο όταν συμβαίνει. 💖🌟💖 Όλοι χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο σε αυτή τη ζωή να μας φροντίζει και να τον φροντίζουμε. Το πρόβλημα, όμως, εδώ είναι ότι συνήθως διαλέγουμε ανθρώπους με εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουμε εμείς ανάγκη, ώστε να φροντίσουν τις ανάγκες που μας λείπουν, που μάλλον δεν καλύφθηκαν ή παραμελήθηκαν στο παρελθόν, όταν ήμασταν παιδιά. 💭 Έτσι, αν δεν πήρα φροντίδα ή προσοχή ως μικρό παιδί, συνήθως ερωτεύομαι κάποιον που του αρέσει να φροντίζει τους άλλους... ή του δίνω εγώ αυτήν την ιδιότητα (την ενισχύω), καθώς στο μυαλό μου έτσι θέλω να είναι ο ιδανικός σύντροφος. Και ίσως, στην αρχή όλα να είναι καλά εκεί πάνω στο συννεφάκι του έρωτα... Μετά όμως από λίγο καιρό, η πραγματικότητα κάνει την εμφάνισή της... Κανείς άλλος δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις τόσο βαθιές ανάγκες... να θεραπεύσει αυτά τα τραύματα... παρά μόνο ένας... ο ε α υ τ ό ς μας. Το βλέπουμε τόσο συχνά γύρω μας... Δύο άνθρωποι έρχονται κοντά προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλον, 🆘 με την ίδια φωτιά που έχουν καεί και οι 2 στο παρελθόν. 🔥 Αν προσπαθείς να σωθείς μέσω του άλλου ή να σώσεις τον άλλο, τότε δεν υπάρχει σχέση... Είστε οι δυο σας... Δυο άνθρωποι που προσπαθούν να θεραπεύσουν τα τραύματα τους 🩸🩸 ακουμπώντας συνεχώς ο ένας του άλλου... Και αυτό πονάει. Το ξέρω, σου χάλασα ίσως τη μαγεία του έρωτα... 🪄 Αλλά ξέρεις ότι δεν είμαστε εδώ για να πετάμε στα σύννεφα, αλλά για να γίνουμε ε υ τ υ χ ι σ μ έ ν ο ι... συνειδητά ευτυχισμένοι.

▶️ Ξεκινάμε τη ζωή μας Aσυνείδητα Eυτυχισμένοι 🎈 ως παιδιά, και γινόμαστε Ασυνείδητα Δυστυχισμένοι 🕳️ ως ενήλικες... Μέχρι να μπορέσουμε να γίνουμε Συνειδητά Ευτυχισμένοι 🌈 μέσω της προσωπικής δουλειάς με τον εαυτό μας. Μπορεί, βέβαια, τώρα να σκέφτεσαι... Καλά όλα αυτά, αλλά πώς μπορώ να έχω μια ευτυχισμένη σχέση; 💕 Παίρνοντας την απόφαση να θεραπεύσεις τον εαυτό σου. Από τι να τον θεραπεύσεις; Από τα παλιά μοτίβα συμπεριφορών και σκέψεων... και από τα παλιά τραύματα που δεν έχουν επουλωθεί. Και από πού να ξεκινήσω; 👣 Ευτυχώς σε αυτά τα email δε μένουμε μόνο στη θεωρία, αλλά προχωράμε και σε απλά δραστικά βήματα που μπορείς να κάνεις άμεσα, τα οποία θα επιφέρουν εκπληκτική διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου. --- 👉 1ο Βήμα Το πρώτο βήμα είναι η παρατήρηση του εαυτού σου και των μοτίβων του μυαλού σου. 🧠 Το πρόβλημα με τον τρελό ρυθμό της καθημερινότητας που όλοι ζούμε, είναι ότι δεν έχουμε χρόνο να ακούσουμε τον εαυτό μας. Δώσε χρόνο να ακούσεις τις ανάγκες σου. Δώσε χώρο να εκφραστούν οι ανάγκες σου. Και αυτό γίνεται μόνο στην ησυχία, στην παύση και τη συνειδητή επιλογή. Ξεκίνα να φροντίζεις τον εαυτό σου, δίνοντας του κάθε μέρα λίγο χρόνο στην ησυχία... 🧘‍♀️ Έχει πολλά να μοιραστεί μαζί σου... Κάποια δύσκολα και ίσως κάποια δυσκολότερα. Όλα, όμως, είναι μέρος σου και πρέπει να εκδηλωθούν, να ακουστούν. Έτσι, ώστε σιγά-σιγά να ηρεμήσουν και να χάσουν τη δύναμη να καθορίζουν τη ζωή σου. Βάλε το Καθημερινό Πρόγραμμα Διαλογισμών που υπάρχει στην εφαρμογή μας, στην καθημερινότητά σου. Είναι πραγματικά ένα φανταστικό εργαλείο! Θα δεις ότι ακόμα και με μόνο 10 - 20 λεπτά την ημέρα, θα αρχίσεις να μαθαίνεις τα μοτίβα του μυαλού και της καρδιάς σου και έτσι, μετά από κάποιο καιρό, θα μπορείς να πάρεις απόσταση από αυτά ώστε να μην καθορίζουν πλέον τη ζωή σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για το ταξίδι της αυτοθεραπείας και της απελευθέρωσης από παλιά πονετικά μοτίβα και τραύματα.


👉 2ο Βήμα Κάνε συνειδητό σου στόχο τη φροντίδα και τη θεραπεία των τραυμάτων σου. 💗 Και αυτό γίνεται μόνο με προσωπική αγάπη, φροντίδα και αποδοχή. Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν όλα αυτά τα παιδικά τραύματα μέσα σε ένα κουτί... 📦 και έπειτα κρύβουν αυτό το κουτί κάτω από όμορφα ρούχα, πλατιά χαμόγελα, επαγγελματική επιτυχία, εξαρτήσεις κ.α. 👚⭐🤑 Όχι, όμως, εμείς εδώ στην Kοινότητα του Mindfulness Greece. Φρόντισε να βρεις έναν ειδικό ψυχικής υγείας, που μπορεί να σε φροντίσει προσωπικά. Επένδυσε χρόνο στην προσωπική φροντίδα της ψυχής σου. Σου αξίζει. Να θυμάσαι ότι δεν πάμε σε έναν ψυχολόγο για να μας αγαπήσει, αλλά για να μας μάθει πώς να αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας. Πώς να φροντίζουμε τα τραύματα μας με αγάπη, αποδοχή και κατανόηση και όχι με τιμωρία, αποστροφή και πίεση. Ο συνδυασμός καθημερινής άσκησης στο Mindfulness μαζί με την προσωπική φροντίδα της ψυχοθεραπείας είναι, ίσως, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός συνδυασμός που γνωρίζουμε, για να απελευθερωθείς από το πονεμένο παρελθόν, που σε κρατάει μακριά από την όμορφη ζωή που σου αξίζει να ζήσεις. 👉 3ο Βήμα Βρες έναν σύντροφο που θέλει να θεραπεύσει τον εαυτό του. 👩‍❤️‍👨 Πάρε απόσταση από τα προφανή για λίγο (ομορφιά, status, οικονομική κατάσταση κ.τ.λ.) και απάντησε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις: 🤔 Είναι συνειδητός ότι έχει τραύματα; (ή λέει συνεχώς "εγώ αυτός είμαι και σε όποιον αρέσει;") 🤔 Μέσα στην εβδομάδα του, ασχολείται με τη φροντίδα των τραυμάτων του; (mindfulness, διαβάζει βιβλία αυτοβοήθειας, θεραπεία κ.α.) 🤔 Όταν υπάρχει δυσκολία ή τσακωμός μεταξύ σας, πόσο γρήγορα αντιλαμβάνεται τις αυτόματες αντιδράσεις του και τα μοτίβα του; (Ζητάει συγγνώμη ή του φταίνε συνεχώς οι άλλοι;) 👉 4ο Βήμα Δημιουργήστε μαζί το 3ο στοιχείο... τη σχέση. 👫 Δεν είναι μια απλή εξίσωση 1+1=2, αλλά 1+1=3. Στη σχέση δεν ισχύουν τα μαθηματικά, αλλά τα μέρη που συμμετέχουν. Υπάρχει, δηλαδή, το πολύ σημαντικό + ανάμεσα στους αριθμούς. Δεν είσαι εσύ και ο άλλος... Είσαι Εσύ ο Άλλος και η Σχέση. Δύο άνθρωποι που φροντίζουν τον εαυτό τους και γεμίζουν τη σχέση τους με την αγάπη και τη φροντίδα, που έχουν μάθει να δίνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Η σχέση είναι το κοινό τους "project", που το μεγαλώνουν και το φροντίζουν κάθε μέρα και από λίγο. 🌱 Η Αλήθεια είναι μία... Δεν υπάρχει ο μ@λ@κομαγνήτης Δεν υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι Δεν υπάρχει μοναξιά Υπάρχουν μόνο πληγωμένοι άνθρωποι... που δεν ξέρουν πώς να ξεκινήσουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, πώς να πάρουν την ευθύνη του εαυτού τους, πώς είναι να αγαπούν τον εαυτό τους. 💜 Και εσύ δε θέλουμε να είσαι ένας από αυτούς. Γιατί σου αξίζει η χαρά, 🙂 η αγάπη, ❤️ η ευτυχία, ☀️ το μοίρασμα, 🌻 η συντροφικότητα. 👫🏻 Ξέρεις, πλέον, ποιο είναι το πρώτο βήμα... Μην το αναβάλλεις άλλο... Ξεκίνα σήμερα! Όλη η ομάδα του Mindfulness Greece είναι πάντα δίπλα σου σε οτιδήποτε χρειαστείς.

Με εκτίμηση, Mindfulness Greece



Κατέβασε την Εφαρμογή μας από το Google Play ή το App Store και ξεκίνησε Δωρεάν με τις πρώτες ασκήσεις Mindfulness!


Mindfulness Greece App



Κάνε εγγραφή εδώ για να λαμβάνεις το Newsletter στο email σου!

Mindfulness Greece Newsletter

9.235 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page
Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications